Kokosova rolada (brez peke)
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
kokosov nadev
- 180 g sladkorja
- 200 g kokosove moke
- 150 g margarine
- 1 dcl vode
čokoladni nadev
- 180 g sladkorja
- 300 g mletih albert keksov
- 150 g margarine
- 2 jedilna žlica kakava
- 2 dcl vode
ostale sestavine
- 100 g jedilne čokolade
- malo olja
- 2 lista oblatov
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 17078 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1003 |
Navodila za pripravo
Oblate zavij v vlažne servete, da se zmehčajo. Za kokosov nadev zavri vodo, sladkor in margarino, da se raztopi, odstavi in dodaj kokos. Za čokoladni nadev zavri vodo, sladkor, margarino, odstavi in dodaj albertove kekse in kakav. Oba nadeva razdeli na dva enaka dela, polovico enega oblata namaži z delom kokosovega nadeva, drugo polovico pa z delom čokoladnega nadeva. Enako z drugim oblatom. Previdno zvij rolado. Stopi čokolado z oljem in prelij z glazuro. Daj v hladilnik in strjeno nareži.