Moja kuhinja:

Kokosove kocke


Kokosove kocke
Kokosove kocke
Kokosove kocke
Kokosove kocke

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 150 g sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 1 jedilna žlica ruma
  • 2 kos jajc
  • 100 g masla
  • 300 g moke- ostre
  • 1 kos pecilni
  • 1 kos vanilin
  • 250 g čokolade jedilne (lahko tudi navadne)
  • 200 g kokosove moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1799

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 506

Navodila za pripravo

Biskvit:

Penasto zmešamo jajca, maslo in sladkor- navaden in vanilijev .

nasvet =>Svetujem sledeče: beljake ločimo od rumenjakov. najprej stepemo beljake, nato penasto rumenjake s sladkorjem, in končno stepemo še maslo(ki smo ga predhodno vzeli iz hladilnika, tako, da je ta čas že postalo mehko).

zmešamo vse( razen beljaka, ki ga bomo dodali na koncu) ter postopoma dolivamo mleko.

Postopoma dodajamo moko, v katero smo že vmešali pecilni prašek.
Sedaj vmešamo še beljake in zmes je pripravljena za v pečico.
Pečemo 15 minut na 180°C.
Primeren pekač je cca 40cm x 25cm.


Ko je biskvit pečen, ga narežemo na željene dimenzije kock.

Čokolado z maslom in mlekom previdno topimo, dokler ne postane gladka tekočina.

Vzamemo kocko biskvita, omočimo v čokoladnem prelivu z vseh strani, ter povaljamo v moki.
Zadnji postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega biskvita :)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev