Moja kuhinja:

kokosove kocke in kuglice



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 150 g kokosove moke
  • 200 g moke
  • 150g g margarine
  • 1 dcl mleka
  • 50 g stopljene jedilne čokolade
  • - Obliv:
  • 300 g jedilne čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 775

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 179

Navodila za pripravo

Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake skupaj s pol sladkorja in 2 žlicama mlačne vode stepemo da dobimo gladko kremo, dodamo margarino (50g), vanilin sladkor ter rum ter stepemo v gladko zmes. Dodamo še stopljeno jedilno čokolado in dobro premešamo. Dodamo pol snega iz beljakov in preostanka sladkorja ter sobro zmešamo in dodamo še presejano moko s pecilnim praškom. Zelo dobro zmešamo preden dodamo še preostanek snega ki ga nežno vmešamo da dobimo gladko zmes. Ovalni pekač ( velikost je odvisna od tega kako visoke oz velike kocke boste delali) namastimo z margarino in obložimo s peki papirjem. Biskvit pečemo 20-30 minut (če ga preobdete z vilico in se nič ne prime na vilico potem je pečeno). Pečen biskvit najprej ohladimo na sobno temperaturo, obrežemo robove in jih prihranimo za pozneje. Biskvit narežemo na kocke poljubne velikosti (priporočam 5x5cm). Za obliv nad soparo stopimo jedilno čokolado, margarino, sladkor in mleko lahko dodamo tudi rum. Ko dobimo gladko zmes za preliv začnemo s pomakanjem kock biskvita v čokoladni obliv in nato še v kokosovo moko.

Za kokosove kuglice robove ki smo jih prej odrezali in nekaj kock biskvita zdrobimo v drobtine. Dodamo preostali čokoladni obliv, pest kokosove moke in rum. Vse skupaj dobro pregnetemo da dobimo gosto maso (po potrebi lahko dodate mleko če je masa pregosta). Nato iz te mase oblikujemo kokosove kuglice v velikosti oreha.

Kocke in kuglice postavimo v hladilnik da se čokolada strdi.





Za popolno kuharsko izkušnjo


Kuhinjski predpasnik
Kuhinjski predpasnik

Kuhajte s stilom: z ličnim kuhinjskim prepasnikom boste zaščitili svoja...

[več]

Cena: 16,90 €

Klikni za več

Ceramica Prima+ set 2 pekačev za pico
Ceramica Prima+ set 2 pekačev za pico

2 visokokakovostna pekača za pico s keramično površino, na katero se...

[več]

Cena: 49,90 €

Klikni za več

Prima+ barvita ponev za palačinke
Prima+ barvita ponev za palačinke

Privoščite si mehke, slastne, zlato rumene palačinke, ki jih boste...

[več]

Cena: 15,90 €

Klikni za več

Steklena pokrovka Pyrex
Steklena pokrovka Pyrex

Praktična pokrovka za vrhunske kuharske užitke

[več]

Cena: 20,00 €

Klikni za več


Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev