Moja kuhinja:

kokosove kocke in kuglice



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 150 g kokosove moke
  • 200 g moke
  • 150g g margarine
  • 1 dcl mleka
  • 50 g stopljene jedilne čokolade
  • - Obliv:
  • 300 g jedilne čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 783

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 182

Navodila za pripravo

Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake skupaj s pol sladkorja in 2 žlicama mlačne vode stepemo da dobimo gladko kremo, dodamo margarino (50g), vanilin sladkor ter rum ter stepemo v gladko zmes. Dodamo še stopljeno jedilno čokolado in dobro premešamo. Dodamo pol snega iz beljakov in preostanka sladkorja ter sobro zmešamo in dodamo še presejano moko s pecilnim praškom. Zelo dobro zmešamo preden dodamo še preostanek snega ki ga nežno vmešamo da dobimo gladko zmes. Ovalni pekač ( velikost je odvisna od tega kako visoke oz velike kocke boste delali) namastimo z margarino in obložimo s peki papirjem. Biskvit pečemo 20-30 minut (če ga preobdete z vilico in se nič ne prime na vilico potem je pečeno). Pečen biskvit najprej ohladimo na sobno temperaturo, obrežemo robove in jih prihranimo za pozneje. Biskvit narežemo na kocke poljubne velikosti (priporočam 5x5cm). Za obliv nad soparo stopimo jedilno čokolado, margarino, sladkor in mleko lahko dodamo tudi rum. Ko dobimo gladko zmes za preliv začnemo s pomakanjem kock biskvita v čokoladni obliv in nato še v kokosovo moko.

Za kokosove kuglice robove ki smo jih prej odrezali in nekaj kock biskvita zdrobimo v drobtine. Dodamo preostali čokoladni obliv, pest kokosove moke in rum. Vse skupaj dobro pregnetemo da dobimo gosto maso (po potrebi lahko dodate mleko če je masa pregosta). Nato iz te mase oblikujemo kokosove kuglice v velikosti oreha.

Kocke in kuglice postavimo v hladilnik da se čokolada strdi.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo


Suprema kozica za omake
Suprema kozica za omake

Keramična kozica z gladkim dnom za brezskrbno kuhanje. Primerna za vsa...

[več]

Cena: 22,30 €

Klikni za več

Kuhinjski predpasnik
Kuhinjski predpasnik

Kuhajte s stilom: z ličnim kuhinjskim prepasnikom boste zaščitili...

[več]

Cena: 16,90 €

Klikni za več

Cobb stojalo za pečenje piščanca
Cobb stojalo za pečenje piščanca

Omogoča kuhanje večje količine hrane in pečenje piščanca v...

[več]

Cena: 7,47 €

Klikni za več

Brava zajemalka za špagete
Brava zajemalka za špagete

Praktična zajemalka za špagete in druge testenine z inovativnim...

[več]

Cena: 3,90 €

Klikni za več


Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev