Moja kuhinja:

Kokosovi ježki


Kokosovi ježki
Kokosovi ježki
Kokosovi ježki
Kokosovi ježki

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 4 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos jajca
  • 1/2 kg moke
  • 330 g masla
  • 170 g sladkorja
  • 1 kos vanili sladkor
  • 1 čajna žlica limonin sladkor
  • 200 g kokos moke
  • 200 g jedilne čokolade
  • 1 jedilna žlica margarine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 22124

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 993

Navodila za pripravo

Testo:
Moko, sladkor, jajce, vanili in limonin sladkor, ter 1 pest kokosove moke zmešaš, nato dodajaš stopljeno maslo in vse skupaj zgneteš v testo. Testo naj nato v hladilniku počiva najmanj 2 uri (jaz ga ponavadi pustim čez noč).

Ko testo vzamemo iz hladilnika, ga še enkrat pregnetemo, ker zaradi masla postane trdo.
Nato oblikujemo kroglice. Vsako kroglico na eni strani malo stisnemo, da nastane "ježkov gobček".
Pečemo pri 180°C do zlato rumene barve.

Oblikovanje:
Čokolado skupaj z margarino stopimo.
Pečene ježke pomočimo v čokolado - samo okrogli del (oz. hrbet ježka), in jih nato takoj povaljamo v kokosu.
Učke narišemo s čokolado (iz peki papirja oblikujete lijak, ga napolnite s topljeno šokolado, odrežete konico in narišete učke. Pazite, da čokolada ne bo preveč stopljena ker bo kapljalo.)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev