Kokosovi ježki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Nina Kosmač
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 4 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos jajca
- 1/2 kg moke
- 330 g masla
- 170 g sladkorja
- 1 kos vanili sladkor
- 1 čajna žlica limonin sladkor
- 200 g kokos moke
- 200 g jedilne čokolade
- 1 jedilna žlica margarine
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 22124 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 993 |
Navodila za pripravo
Testo:
Moko, sladkor, jajce, vanili in limonin sladkor, ter 1 pest kokosove moke zmešaš, nato dodajaš stopljeno maslo in vse skupaj zgneteš v testo. Testo naj nato v hladilniku počiva najmanj 2 uri (jaz ga ponavadi pustim čez noč).
Ko testo vzamemo iz hladilnika, ga še enkrat pregnetemo, ker zaradi masla postane trdo.
Nato oblikujemo kroglice. Vsako kroglico na eni strani malo stisnemo, da nastane "ježkov gobček".
Pečemo pri 180°C do zlato rumene barve.
Oblikovanje:
Čokolado skupaj z margarino stopimo.
Pečene ježke pomočimo v čokolado - samo okrogli del (oz. hrbet ježka), in jih nato takoj povaljamo v kokosu.
Učke narišemo s čokolado (iz peki papirja oblikujete lijak, ga napolnite s topljeno šokolado, odrežete konico in narišete učke. Pazite, da čokolada ne bo preveč stopljena ker bo kapljalo.)