Moja kuhinja:

Kokosovi poljubčki za zaljubljene



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 300 g sladkorja
  • malo cimeta
  • malo JAGODNEGA EKSTRAKTA
  • 150 g črne čokolade
  • 2 jedilna žlica limoninega soka
  • 5 beljakov
  • 250 g kokosa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3001

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 516

Navodila za pripravo

Najprej izberemo dva lonca različnih velikosti. V enega damo vodo za kopel, v drugem zmešamo beljake v zares trd sneg. V trd sneg dodamo limono za belino in boljši okus, sladkor in cimet. Posodo z beljakovim snegom postavimo v večjo, ob strani vanjo nalijemo vodo, da je manjša posoda le malo potopljena vanjo. Pristavimo na ogenj. Beljakov sneg stepamo in vodo počasi segrevamo do vrenja. Toliko, da se beljakova zmes ogreje sladkor raztopi in se zmes začne svetiti.Zmes mora biti trdna.Dodamo še jagodni ekstrakt(po želji).
Nato po žlici počasi dodajamo kokos in previdno mešamo.
Zmes damo v vrečko za zamrzovanje , ki smo ji odrezali vogal ali pa v platneno vrečko, če jo imamo.
Oblikujemo poljubčke različnih oblik, lahko jih tudi posujemo z okraski. 1,5 ure jih sušimo na 80 stopinj, nato znižamo na 50 stopinj še nekaj časa dokler lepo ne odstopijo in so trdi.
Med sušenjem večkrat odpremo vrata pečice da gre para ven.
Ko so narejeni, stopimo čokolado na pari in vanjo pomakamo poljubčke.


Lepo za vidit in odlično za posladkat!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev