Korenčkovi mafini




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 6 kos jajc
- 25 dag masla
- 25 dag korenčka
- 25 dag mletih mandeljev
- 1 jedilna žlica javorjev sirup
- 1 kos soka izstisnjene pomaranče in lupina pomaranče
- 3 jedilna žlica moka
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2829 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 664 |
Navodila za pripravo
Rumenjake,sladkor in maslo penasto zmešamo,dodamo lupino in sok pomaranče, javorjev sirup15 dag fino mletih in 10 dag grobo mletih mandeljev pomešanih z 3 žicami moke,pecilni prašek,naribani korenček in sneg 6 beljakov.Napolnimo modelčke za mafine in zlato rumeno popečemo 20 do 25 minut.Okrasimo z belim ledom in korenči iz marcipana.