Kostanjeve kocke




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: IRIS RASPERGER
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
TESTO
- 1 kos pecilni prašek
- 1,5 jedilna žlica kakava v prahu
- 1 jedilna žlica mleka
- 150 g sladkorja
- 6 kos jajc
- 350 g kostanjevega pireja
- 5 jedilna žlica moke
KREMA
- 350 g kostanjevega pireja
- 50 g sladkorja
- 1 kos vanili sladkor
- 100 g masla
PRELIV
- 200 g jedilne čokolade
- 30 g masla
- 3 jedilna žlica mleka
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4445 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 659 |
Navodila
Kostanj skuhamo, ga olupimo in iz njega naredimo pire.
Testo:
Rumenjake ločimo od beljakov. Z mešalnikom penasto zmešamo rumenjake s sladkorjem in dodamo moko, pecilni prašek, kakav, mleko in kostanjev pire. To vse skupaj dobro zmešamo in dodamo čvrst sneg iz beljakov. Testo pečemo na 170°C približno 45 minut. Pečeno testo ohladimo in ga premažemo z kremo.
Krema:
Stopimo maslo in ga primešamo kostanjevemu pireju. Dodamo še sladkor in vanili sladkor, ter vse skupaj dobro zmešamo.
Preliv:
Čokolado, maslo in mleko stopimo na zmernem ognju. Če je čokolada še pregosta, ji dodamo kakšno žlico mleka več. Čokolado prelijemo čez pecivo.
Postrežemo hladno.
Chefov nasvet:
Količinsko je peciva za približno 6 ljudi, zato prilagodimo sestavine. Namesto kakava lahko dodamo čokolado v prahu in dodamo manj sladkorja. Čez testo lahko polijemo tudi malo soka (ribezov, višnjev) da je testo bolj sočno.