Moja kuhinja:

Kostanjeve kocke


Kostanjeve kocke
Kostanjeve kocke
Kostanjeve kocke
Kostanjeve kocke

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



TESTO

  • 1 kos pecilni prašek
  • 1,5 jedilna žlica kakava v prahu
  • 1 jedilna žlica mleka
  • 150 g sladkorja
  • 6 kos jajc
  • 350 g kostanjevega pireja
  • 5 jedilna žlica moke

KREMA

  • 350 g kostanjevega pireja
  • 50 g sladkorja
  • 1 kos vanili sladkor
  • 100 g masla

PRELIV

  • 200 g jedilne čokolade
  • 30 g masla
  • 3 jedilna žlica mleka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3928

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 552

Navodila

Kostanj skuhamo, ga olupimo in iz njega naredimo pire.

Testo:
Rumenjake ločimo od beljakov. Z mešalnikom penasto zmešamo rumenjake s sladkorjem in dodamo moko, pecilni prašek, kakav, mleko in kostanjev pire. To vse skupaj dobro zmešamo in dodamo čvrst sneg iz beljakov. Testo pečemo na 170°C približno 45 minut. Pečeno testo ohladimo in ga premažemo z kremo.

Krema:
Stopimo maslo in ga primešamo kostanjevemu pireju. Dodamo še sladkor in vanili sladkor, ter vse skupaj dobro zmešamo.


Preliv:
Čokolado, maslo in mleko stopimo na zmernem ognju. Če je čokolada še pregosta, ji dodamo kakšno žlico mleka več. Čokolado prelijemo čez pecivo.

Postrežemo hladno.

Chefov nasvet:

Količinsko je peciva za približno 6 ljudi, zato prilagodimo sestavine. Namesto kakava lahko dodamo čokolado v prahu in dodamo manj sladkorja. Čez testo lahko polijemo tudi malo soka (ribezov, višnjev) da je testo bolj sočno.

čokolada , kostanj




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev