Moja kuhinja:

KRAPEC IZ KROMPIRJEVEGA TESTA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica margarine
  • o,5 dcl sladke smetane
  • 1 ščepec soli
  • 1 kos jajce
  • 1 dcl kisle smetane
  • 30 dag krompirja
  • 30 dag skute
  • 7 dag masla ali margarine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5138

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 572

Navodila za pripravo

Olupljen in na velike kose narezan krompir kuhamo v slanem kropu.Ko je mehak ga odcedimo,pretlačimo, primešamo kislo smetano,maslo.Ohlajenemu pireju primešamo moko.Testo razvaljamo za prst na debelo in damo v okrogel pekač potresen z koruznim zdrobom.Na testo damo nadev iz skute, kisle smetane, žlice moke.
Po vrhu krapca polijemo sladko smetano pomešano z dvema žlicama kisle smetane in raztopljeno margarino.Pečemo pri 190*C cca 30-45 minut.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev