Moja kuhinja:

Kremna jagodna torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos pecilni prašek
  • 3 kos vanilijev sladkor
  • 200 g sladkorja
  • 4 kos jajc
  • 5 jedilna žlica mletih lešnikov
  • 180 g moke
  • 500 g mascarponeja
  • 500 ml sladke smetane
  • 1 dcl mleka
  • 1 dcl olja
  • 5 jedilna žlica kakava
  • 2 kos jagodnega kompota
  • 180 ml jagodnega jogurta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2103

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 467

Navodila za pripravo

Naredimo biskvit iz jajc, sladkorja, kakava, olja, mleka, moke, mletih lešnikov ter pecilnega praška. Zmes za biskvit mora biti penasta in rahla. Biskvit pečemo pol ure pri 200 stopinjah. Ko je pečen, ga pustimo, da se ohladi. Ohlajenega razrežemo na pol. Prvi oblat damo na podstavek za torte ter ga navlažimo s kompotovim sokom.
Nato naredimo sadno kremo iz 250g mascarponeja, 25o ml sladke smetane, 1 vanilijevga sladkorja in jagodnega jogurta. Po občutku lahko damo tudi 1kremfix. Ta nadev namažemo na prvi oblat, nadev pokrijemo z drugim oblatom, ki ga pa prav tako navlažimo s sokom kompota.
Naredimo še mascarponejevo kremo iz smetane, mascarponeja, vanilijevega sladkorja ter 1 kremfixa. Lahko dodamo tudi sladkor (po okusu). Okrasimo po želji.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev