Kremne rezine
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 vanilijeva sladkorja
- 10 dag sladkorja
- malo sladkorja v prahu
- sneg 6 beljakov
- malo ruma
- 1 listnato testo
- 1 kremfix
- 1/2 litra sladke smetane
- 1 liter mleka
- 6 rumenajkov
- 3 vanilijevi pudingi
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3893 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 884 |
Navodila za pripravo
2 plošči listnatega testa razgrnemo in spečemo.
Rumenjake in sladkor penasto umešamo in prilijemo vrelemu mleku. Ves čas mešamo in kuhamo 2 minuti. Nato dolijemo še mešanico pudinga z vanilijevim sladkorjem in rumom. Skuhamo kot za puding in pri tem ves čas mešamo. Odstavimo in vmešamo še sneg iz beljakov.
Na pekač damo eno plast pečenega listnatega testa, prelijemo z vanilijevo kremo in počakamo, da se malo ohladi. Sladko smetano stepemo, dodamo kremfix, da je bolj stabilna. Premažemo po kremi in pokrijemo z drugo plastjo listnatega testa.
Posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in postrežemo, ko je dobro ohlajeno.
Dober tek!