Moja kuhinja:

Kremne tortice z vročim malinovim prelivom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 kos jajca
  • 9 jedilna žlica sladkorja
  • 1 čajna žlica želatine
  • 4 dcl mleka
  • 2 jedilna žlica olja
  • 4 jedilna žlica mehke moke
  • 1 jedilna žlica jedilni škrob
  • 2 dcl sladke smetane
  • 1 čajna žlica pecilnega praška

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2156

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 593

Navodila za pripravo

Biskvit:
Pečico vklopimo na 200 C.
2 jajci damo v posodo, dodamo 2 žlici sladkorja in stepamo dokler se ne speni in volumensko podvoji. Primešamo olje in presejemo v to zmes pecilni prašek in 2 žlici moke. S kovinsko žlico ali metlico testo premešamo, da je testo enakomerno premešano. Vlijemo ga v tako velik pekač, da pride debelina cca 1cm. Pekač premažemo z maslom in pomokamo ali pa ga obložimo s peki papirjem. Pečemo 10 min. Pečen biskvit ohladimo.

Krema:
Vzamemo 2 jajci in ločimo rumenjaka od beljakov. Rumenjaka damo v manjšo posodo, dodamo žlico sladkorja in 2 žlici moke in 2 žlici hladnega mleka in dobro premešamo. Ostalo mleko damo kuhati in med mešanjem vlijemo rumenjaka. Med stalnim mešanjem na krema zavre. Mešamo in kuhamo toliko časa, da se krema najprej zelo zgosti, čez nekaj časa pa postane malo redkejša in to je znak, da je dovolj kuhana. Kremo odstavimo, pustimo da se ohladi in večkrat premešamo, da se ne naredi kožica. Beljake stepemo v trd sneg, dodamo žlico sladkorja in stepamo naprej, dokler ni sneg popolnoma trd. Dodamo mu ohlajeno kremo in previdno zmešamo.

Izdelava tortic:
Z okroglimi modelčki izrežemo biskvit, nanjih do treh četrtin vlijemo kremo in damo na hladno. Če nimamo modelčkov lahko naredimo tortice v pekaču in jih kasneje razrežemo na kocke. Smetano stepemo z žlico sladkorja in dodamo žlico želatine, ki jo pripravimo po navodilih proizvajalca. Lahko je v prahu ali v lističih. Smetano namažemo čez kremo in vrnemo na hladno in pustimo na hladnem 1 uro.

Malinov preliv:
Zmrznjene maline damo v posodo, vmešamo 4 žlice sladkorja in jedilni škrob. Zavremo in med mešanjem kuhamo toliko časa, da se preliv zbistri in zgosti. Če je pregost, lahko dodamo malo sadnega likerja, višnjevega soka ali malinovca.

Tortice vzamemo iz modelčkov, jih oblijemo z vročimi malinami in uživamo ob tej čudoviti sladici. Zraven pa si lahko privoščimo kozarček sladkega muškata.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev