Moja kuhinja:

kremni krofi


kremni krofi
kremni krofi
kremni krofi
kremni krofi

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 7 dag margarine
  • 5 dcl mleka
  • 10 dag mehke moke
  • 8 dag ostre moke
  • 2,5 dcl rastlinske smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3086

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 785

Navodila za pripravo

TESTO:
Vodo z maščobo( 7 dag margarine) vred zavremo,osolimo in vanjo zakuhamo10 dag mehke moke.Mešamo,da se naredi "cmok" in odstavimo s štedilnika.Ohladimo do mlačnega,nato pa eno za drugim primešamo 3 jajca(cela).Pekač tanko namažemo z maščobo in nanj nabrizgamo enako velike "kupčke"( približno 16 kosov dobimo iz ene mase).V srednje vroči pečici(170°C) jih pečemo do svetlo rjave barve.Ohlajene krofe prerežemo na pol,na spodnjo polovico nadevamo kremo(ohlajeno),na kremo nabrizgamo stepeno smetano,pokrijemo z drugo polovico in potresemo s sladkorjem v prahu.
KREMA:
Rumenjake( preostala 3 jajca) in sladkor penasto vmešamo, dodamo 8 dag ostre moke,0,5dcl mrzlega mleka in dobro zmešamo.Preostalo mleko zavremo,vanj zamešamo rumenjake s sladkorjem in moko in dobro mešamo(na šibkem ognju štedilnika), dokler se krema ne zgosti.Ohlajeni kremi primešamo še rum in sneg iz 3 beljakov.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev