Moja kuhinja:

Krhki flancati



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - sol
  • 2 jajci
  • - limonina lupinica
  • 50 g sladkorja
  • 250 g bele moke
  • 2 žlici ruma
  • 50 g margarine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4533

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 885

Poglej video

Navodila za pripravo

V posodo stresemo moko, dodamo jajci, sol, sladkor in margarino. Vse skupaj dobro zgnetemo, da nastane gladko testo. Med gnetenjem dodamo rum in limonino lupinico. Če je testo pretrdo, dodamo še malo mleka. Testo pokrijemo in ga pustimo, da počiva vsaj eno uro.
Nato testo razvaljamo in s koleščkom razrežemo na pravokotnike. Po sredini pravokotnika zarežemo še nekaj črt.
Flancate polagamo v vroče olje. Ko so pečeni, jih odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu.

DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev