Krhki flancati
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: špela debevc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - sol
- 2 jajci
- - limonina lupinica
- 50 g sladkorja
- 250 g bele moke
- 2 žlici ruma
- 50 g margarine
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4533 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 885 |
Navodila za pripravo
V posodo stresemo moko, dodamo jajci, sol, sladkor in margarino. Vse skupaj dobro zgnetemo, da nastane gladko testo. Med gnetenjem dodamo rum in limonino lupinico. Če je testo pretrdo, dodamo še malo mleka. Testo pokrijemo in ga pustimo, da počiva vsaj eno uro.
Nato testo razvaljamo in s koleščkom razrežemo na pravokotnike. Po sredini pravokotnika zarežemo še nekaj črt.
Flancate polagamo v vroče olje. Ko so pečeni, jih odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu.
DOBER TEK!