Moja kuhinja:

Krhko čokoladno pecivo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g sladkorja
  • 200 g moke
  • 250 g margarine
  • 100 g mletih orehov
  • 2 žlic mleka
  • 1 vanili sladkor
  • 100 g čokolade
  • 5 rumenjakov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3869

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 615

Navodila za pripravo

V posodo damo moko, margarino in 50g sladkorja. Dodamo en rumenjak. Sestavine stepamo v testo. Delovno površino pomokamo, nanjo damo testo in ga rahlo pregnetemo. Testo damo za 15 minut v hladilnik.
Pripravimo kremo. Polovico čokolade raztopimo v vodni kopeli. 4 rumenjake, vanili sladkor in 150g sladkorja penasto umešamo. Dodamo raztopljeno čokolado, orehe in dve žlici mleka. Stepamo.
Testo vzamemo iz hladilnika in ga razdelimo na dva dela. Prvi del z roko porazdelimo po pekaču ( pekač naj bo manjši ). Čez testo damo kremo, nato čez kremo prav tako z roko porazdelimo drugo polovico testa ( najbolje je , da z roko naredimo manjše ploščate kose in jih lepo en zraven drugega naložimo čez kremo, ker se testo zelo lepi; roke večkrat pomokamo ).
Pečemo na ogreti pečici 180°c 30 minut.
Na vodni kopeli raztopimo še drugo polovico čokolade, ki jo dodamo žličko olja za sijaj.
Prelijemo čez pečeno pecivo. Pustimo da se ohladi nato ponudimo.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev