Krhko čokoladno pecivo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Janja Kristan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 200 g sladkorja
- 200 g moke
- 250 g margarine
- 100 g mletih orehov
- 2 žlic mleka
- 1 vanili sladkor
- 100 g čokolade
- 5 rumenjakov
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3869 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 615 |
Navodila za pripravo
V posodo damo moko, margarino in 50g sladkorja. Dodamo en rumenjak. Sestavine stepamo v testo. Delovno površino pomokamo, nanjo damo testo in ga rahlo pregnetemo. Testo damo za 15 minut v hladilnik.
Pripravimo kremo. Polovico čokolade raztopimo v vodni kopeli. 4 rumenjake, vanili sladkor in 150g sladkorja penasto umešamo. Dodamo raztopljeno čokolado, orehe in dve žlici mleka. Stepamo.
Testo vzamemo iz hladilnika in ga razdelimo na dva dela. Prvi del z roko porazdelimo po pekaču ( pekač naj bo manjši ). Čez testo damo kremo, nato čez kremo prav tako z roko porazdelimo drugo polovico testa ( najbolje je , da z roko naredimo manjše ploščate kose in jih lepo en zraven drugega naložimo čez kremo, ker se testo zelo lepi; roke večkrat pomokamo ).
Pečemo na ogreti pečici 180°c 30 minut.
Na vodni kopeli raztopimo še drugo polovico čokolade, ki jo dodamo žličko olja za sijaj.
Prelijemo čez pečeno pecivo. Pustimo da se ohladi nato ponudimo.
Dober tek!