Moja kuhinja:

Krofi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 130 g maslo
  • 2 dcl mleko
  • - sol
  • 1 kos vanilijev sladkor
  • 3 jedilna žlica ruma
  • 500 g moka
  • 2 kos rumenjaka
  • 10 dcl olja za cvretje
  • 2 jedilna žlica sladkorja v prahu
  • 15 g kvasa
  • - domača slivova marmelada

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1830

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 561

Navodila za pripravo

Najprej naredimo kvasec iz 1dcl mleka, sladkorja in kvasa ter ga pustimo da vzhaja. V posodo presejemo moko in dodamo zmehčano maslo, vanilijev sladkor, rumenjaka, sol rum in preostalo mleko ter kvasac. Zamesimo gladko testo, ki ga pustimo vzhajati 1 uro nato ga razdelimo na manjše kose in oblikujemo krofe ter jih pustimo vzhajati 30 minut. V posodi segrejemo olje in krofe na obe straneh ocvremo do zalto rjave barve. Pečene krofe z brizgalko napolnimo z marmelado in potresemo s sladkorjem v prahu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev