Moja kuhinja:

krofi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ... sladkor v prahu
  • 2 kos vanilijev sladkor
  • 2 ščepec soli
  • 50 dag moke
  • 2 dcl olja
  • 10 dag sladkorja
  • 5 dag kvasa
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 8 kos jajca(rumenjaki)
  • 15 dag marmelade(marelične)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1881

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 585

Navodila za pripravo

Kvas damo vzhajati v toplo mleko. Vzhajanega dodamo v pripravljeno zmes moke in dodatkov. Zmes vseh teh sestavin stepamo 20 minut v mešalniku. Po končanem stepanju naredimo enako velike hlebčke in sicer naredimo kroglice in jih odlagamo na pomokano površino.Nato jih pokrijemo in pustimo da vzhajajo.
Pripravite olje za cvrtje ali še boljša je mast. Olje(mast) za segrevamo počasi. Vzhajane krofe, položimo v segreto olje(mast)in sicer tako da je zgornja vzhajana stran v olju(masti. Pečemo 3-4 minute na eni strani nato krofe obrnemo in pečemo še na drugi strani 3-4 minute. V posodi pečete toliko krofov, da lahko ti prosto plavajo v olju.Pečene krofe položimo na papirnate servete, da se maščoba odcedi, počakamo da se ohladijo in jih nato z brizgalom za polnjenje krofov napolnimo z marelično marmelado in jih potresemo z sladkorjem v prahu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev