Moja kuhinja:

Krofi z malinovo marmelado



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščep soli
  • 2 rumenjaka
  • 1 vanilin
  • malo limonine lupinice
  • olje za cvrtje
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 2 žlici ruma
  • 25 dag moke
  • 1.5 dcl mlačnega mleka
  • 0.2 dcl olja
  • 1 žlica kisle smetane
  • mleti sladkor za posip in malinova marmelada za nadev
  • pol - cel kvas

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4688

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 870

Poglej video

Navodila za pripravo

V moko naredimo jamico in ob robu potresemo sol. Razdrobimo kvas in prilijemo mleko. Medtem penasto utepemo rumenjake, rjavi in vanilijev sladkor ter primešamo kislo smetano in rum. Dodamo k moki, prilijemo olje in dodamo nastrgano limonino lupinico.

Zamesimo gladko testo, ki se še prijema prstov (mora biti zelo rahlo). Pazimo, da je res dobro premešano, še najbolje je, da ga vmešamo s strojčkom.

Hlebček damo na pomokano površino in pustimo hajati eno uro, oziroma toliko časa, da vsaj še enkrat naraste.

Vzhajano testo razdelimo na več delov, jih oblikujemo v svaljke in razrežemo. Iz vsakega kosa oblikujemo kroglico, ki jo malce sploščimo. Kroglice naj ne bodo premajhne, saj se sicer krof le napije olja in zapeče, zato ni rahel in okusen.

Postavimo jih na pomokan prt ali desko in pustimo hajati še po pol ure na vsaki strani (vmes jih obrnemo). Vzhajati morajo za vsaj še enkrat toliko.

Olje segrejemo (mora ga biti za vsaj 3 prste) na manjši temperaturi. Ko se začnejo delati majhni mehurčki, če vanj pomočimo leseno kuhalnico (mehurčki, ki se počasi premikajo ob kuhalnici navzgor), je pripravljeno za peko. Ne sme biti prevroče, ker bodo preveč zapečeni in znotraj surovi!

Krofke polagamo v olje z zgornjo stranjo navzdol (tista stran, ki je vzhajana, mora biti pomočena v olje). Ogenj imamo na skoraj najmanj. Pečeno jih nekaj minut v pokriti posodi, da se zlato zapečejo, nato jih obrnemo in pečemo še na drugi strani, a tokrat brez pokrovke.

Ko se malce ohladijo, jih nadevamo z malinovo marmelado in posipamo s sladkorjem v prahu.

Najboljši so še takoj topli, ker so rahli, kasneje pa malo otrdijo.

Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev