Moja kuhinja:

Kroglice z otoka Visa



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 maslo
  • 4 jajca
  • 400 g mletih orehov
  • 400 g mletih keksov
  • 3 pomaranče - samo sok
  • 250 g mletega sladkorja
  • 100 g mleka v prahu
  • 50 g mrvice bele čokolade
  • 50 g kakava
  • 100 g kokosove moke
  • 100 g praženih celih lešnikov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2229

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 750

Navodila za pripravo

Jajca in sladkor penasto umešaš, dodaš maslo. Ko se sestavine povežejo dodaš orehe, piškote, mleko v prahu. Pomarančni sok dodajaš postopno. Masa mora biti primerno čvrsta vendar sočna. Oblikuješ kroglice, na sredino vsake vtisneš pražen lešnik. Kroglice lahko povaljaš v kakavu, mrvicah bele čokolade, kokosu, grobo zdrobljenih mandljih, orehih ali lešnikih. Kroglice položiš v papirnate ovitke za pralineje in jih par ur hladiš v hladilniku.
Če imaš eko pomaranče (mi smo jih nabrali na Visu), lahko v maso dodaš 1 žličko nastrgane pomarančne lupine.
Na otoku Vis maso, ki nastane položijo v kalup za torto, na vrhu dodajo dve vrečki stepene šlag pene in nastane torta.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev