Kruhovi kipniki s temno čokolado
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jajce
- 5 žlic mleka
- 1 žlica sladkorja
- 3 žlice smetane
- 1-2 žlici margarine
- 2 manjša kosa kruha
- 2 vrstici temne čokolade
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2885 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 819 |
Navodila za pripravo
Več receptov lahko najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Kose kruha prepolovimo in jih na tenko premažemo z margarino. Prav tako premažemo skodelici. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na dno skodelice položimo eno polovico kosa kruha, ter nanjo naložimo nadrobljeno čokolado. Čez ta kos kruha nato položimo še tri polovice kruha.
V posodi dobro zmešamo mleko, smetano, 1 vrstico čokolade, jajca, sladkor in tekočino prelijemo čez nadevani skodelici. Do vrha skodelice mora ostati en centimeter, saj se bo zmes napihnila. Kruh nato z žlico malce potisnemo v tekočino da se napije. Pustimo ga tako kašne 5-10 minut, nato pa položimo v pečico za približno 40 minut.
Jed priporočam za takrat ko vam ostaja star kruh in ne veste kaj z njim. Jed lahko naredite tudi v en večji pekač, samo pazite da sorazmerno povečate sestavine.
Dober tek!