Moja kuhinja:

Kruhovi kipniki s temno čokolado



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • 5 žlic mleka
  • 1 žlica sladkorja
  • 3 žlice smetane
  • 1-2 žlici margarine
  • 2 manjša kosa kruha
  • 2 vrstici temne čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2885

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 819

Navodila za pripravo

Več receptov lahko najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Kose kruha prepolovimo in jih na tenko premažemo z margarino. Prav tako premažemo skodelici. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na dno skodelice položimo eno polovico kosa kruha, ter nanjo naložimo nadrobljeno čokolado. Čez ta kos kruha nato položimo še tri polovice kruha.

V posodi dobro zmešamo mleko, smetano, 1 vrstico čokolade, jajca, sladkor in tekočino prelijemo čez nadevani skodelici. Do vrha skodelice mora ostati en centimeter, saj se bo zmes napihnila. Kruh nato z žlico malce potisnemo v tekočino da se napije. Pustimo ga tako kašne 5-10 minut, nato pa položimo v pečico za približno 40 minut.

Jed priporočam za takrat ko vam ostaja star kruh in ne veste kaj z njim. Jed lahko naredite tudi v en večji pekač, samo pazite da sorazmerno povečate sestavine.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev