Moja kuhinja:

Kupa z ricotto, ingverjem in jagodami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica ruma
  • 20 dag vloženih jagod (lahko so sveže)
  • 25 dag ricotta sirčka
  • 10 dag kandiranega ingverja
  • 4 kepice sladoleda stracciatella
  • 4 kepice sladoleda z okusom vanilije z koščkiorehi
  • malo čokoladnega preliva
  • 2 čokoladici Kitekat

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1316

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 429

Navodila za pripravo

Vložene jagode, razen štirih, dobro odcedimo pretlačimo in zmešamo z sirčkom. Če imamo sveže jagode, jih tudi pretlačimo z vilicami v kašo in dodamo malo medu po okusu. Ingver, razen štirih koščkov za dekoracijo, sesekljamo na drobno, polijemo z žlico ruma in dodamo ricotti.
Vzamemo pecljaste kozarce. Na dno položimo eno jagodo. Nato napolnimo kozarce do dveh tretin z maso iz jagod, ricotte in ingverja. Na vrhu dodamo eno kepico sladoleda z orehi in na koncu kepico sladoleda stracciatelle. Čokoladice kitekat prerežemo po dolgem in polovičko zapičimo pokonci ob strani. Po želji dekoriramo s čokoladnim prelivom, in dodamo na vrhu kandiran ingver.

Naši kozarci so bili prehitro prazni, dober tek tudi vam.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev