Moja kuhinja:

Kvašeni flancati



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 50 dag moke
  • 2 ščepec soli
  • 4 dag kvasa
  • 10 dcl olja za cvretje
  • 8 dag sladkorja
  • 8 dag masla
  • 2,5 dcl mleka
  • 1 jedilna žlica ruma
  • - sladkor v prahu za posip
  • 2 jajci
  • 2 ščepec limonine lupinice

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6966

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 633

Poglej video

Navodila za pripravo

Moko in pecilni prašek presejemo v skledo dodamo mleko z zdrobljenim kvasom in malo sladkorja. Mleko in moko zmešamo, da naredimo kvasec. Pustimo da vzhaja. Dodamo še ostale sestavine, to so: preostanek sladkorja, limonina lupina, rum, maslo, jajci in sol. Vse skupaj dobro zmešamo dokler ne dobimo testi s svilnatim leskom. Pustimo vzhajati. Vzhajano testo zvrnemo na pomokano površino in razvaljamo 1cm debelo. Razvaljano testo rahlo privzignemo, da ga sprostimo. Iz testa oblikujemo flancate, ki jih damo še enkrat vzhajati. Vzhajane polagamo z vrhnjo stranjo navzol v segreto maščobo. Bolje je, da je maščoba premalo segreta kot preveč. Ko so prave barve jih obrnemo, spečemo še na drugi strani, ter pečene s penovko poberemo ven, ter damo na papirnat robček. Odcejene in ohlajene posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev