Moja kuhinja:

Kvašeno testo za buhteljne



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jajca
  • 1 kocka kvasa
  • 3 žlice sladkorja
  • 2,1 kg moke
  • 1 liter mleka
  • 250 g masla
  • 1,5 žlice soli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4167

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 465

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Za 30-40 buhteljnov.

Moko ( 1900 g) stresemo v večjo posodo. V eni posodi segrejemo mleko da postane toplo (ne vroče). Tri do štiri dcl mleka zlijemo v kozarec in mu dodamo sol, ter 80 g masla. Ostalo mleko v posodi sladkamo in mu dodamo kvas. Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo kvas vzhajati kakšne 15 minut. V posodo kjer smo vsipali moko dodamo jajca in vlijemo stopljeno maslo v mleku. Vse skupaj premešamo in dodamo še mleko s kvasom. Vse skupaj zgnetemo, da nastane redka zmes in pustimo kakšno uro da vzhaja.

Po tem času zmesi dodamo še preostalo moko in ga še enkrat zgnetemo. Zvaljamo ga (na debelino približno polovice centimetra) in razdelimo na kocke.

Kocke nadevamo s poljubnim sladkim nadevom.

Veselo sladkanje!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev