Moja kuhinja:

Ledena torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pecilni prašek
  • 4 jajca
  • 1 vanilijev sladkor
  • 20 dag sladkorja
  • 12.5 dag masla
  • 2 jajci
  • 5 žlic kakava
  • 3 žlice kakava
  • 25 dag moke
  • 2 dcl mleka (malenkost več)
  • 0,5 dcl ruma, 1 dcl vode in 4 žlice sladkorja (navlažitev)
  • 1 liter sladke smetane (ne rastlinske)
  • 2 vanilina za kremo
  • 3 vrečke želatine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6691

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 623

Navodila za pripravo

Recept za torto premera 30cm:

Jajca penasto utepemo s sladkorjem in vanilinom, dodamo maslo in ponovno premešamo. Moko zmešamo s kakavom in pecilnim in izmenično dodajamo jajčni zmesi moko in mleko ter dobro premešamo.

Pekač namastimo in vlijemo maso. Spečemo na 180 stopinj, dokler testo rahlo ne odstopi od roba pekača.

Ohlajen biskvit prerežemo na 2 dela. Najbolje je, če ga spečemo zvečer in se čez noč hlaid. Vodo zavremo s sladkorjem, premešamo, da se raztopi, dodamo rum in navlažimo biskvit. Če je torta za otroke, biskvit navlažimo s sadnim sokom (kompot iz konzerve, ali kakšen slajši sok - premočna mešanica soka za redčenje ipd.).

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor stepamo nad soparo, vendar pazimo, da nam ne zavre. Ko lepo naraste, odstavimo in ohladimo. Medtem želatino namočimo v mlačno vodo in pustimo, da nabrekne (10 minut) - držimo še navodil na embalaži. Nato jo raztopimo (segrevamo) in vanjo dodamo nekaj žlic jajčne mase. Premešamo in nato vlijemo v preostalo jajčno mešanico.

Vse skupaj ohladimo, stepemo smetano in jo dobro vmešamo v maso. Ločimo zmes na 2 dela in eno polovico obarvamo s kakavom. Na biskvit zlijemo en del kreme, enakomerno razmažemo in nato še drugega. Pokrijemo z drugo plastjo biskvita, navlažimo in damo v hladilnik čez noč.

Poljubno okrasimo. Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev