Moja kuhinja:

ledene kocke


ledene kocke
ledene kocke
ledene kocke
ledene kocke

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • . krema
  • 4 jedilna žlica moke
  • 10 dag sladkorja
  • 1 kos pecilnega praška
  • 12,5 dag margarine
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 4 dag želatine
  • 1 L sladke smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2885

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 563

Navodila za pripravo

jajca ločiš beljak od rumenjakov, ter zmiksaš beljake v trd sneg, nato zmiksaj rumenjake z sladkorjem, dodaj beljake ter moko in pecilni prašek, daj peči v namazan model in peci 25-30 minut na 180 stopinj.

med tem, ko se biskvit peče naredi kremo: jajca, sladkor, margarino, ter rum, daj v kozico pod njo pa v kozici naj bo voda, ker se krema dela nad vodno paro, voda se ne sme dotikati kozice z sestavinami, mešaj tako dolgo da se margarina popolnoma stopi, odstavi od ognja ter ohlajaj kremo, med tem napravi želatino, ki si jo zmešal z vodo po navodilih ter jo stopiš prav tako nad paro, želatino zmešaš z kuhano kremo, ko se krema ohladi jo primešaš trdo stepeni sladki smetani, polovico jo namažeš na biskvit, drugi polovici pa dodaj 100g čokolade v prahu, ter namaži po beli kremi, zaključiš z plastjo biskvita, ter obliješ s čokoladno glazuro ki jo narediš : 200g čokolade, ter 180g margarine malo olja ter stopiš nad vodno paro vse skupaj postaviš v hladilnik, dobro je da vse postaviš v pekač v katerem si pekel biskvit, pa obilo užitka ob jedi te sladice.



Anita Ocepek

bomo stestirali ne izgleda slabo, pa da vidimo........



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev