Moja kuhinja:

Ledeni božični puding



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 120 g sladkorja v prahu
  • 500 ml sladke smetane
  • 450 ml mleka
  • 4 jedilna žlica konjaka
  • 400 g mešanega kandiranega sadja (citrusi, češnje, marelice-lahko polovico zamenjate tudi z mešanim suhim sadjem)
  • 1 model za puding (1, 70 l)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4786

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 524

Navodila za pripravo

Kandirano in suho sadje namočite v konjaku, in pustite stati 8 ur.
V večji skledi stepemo sladkor in jajca. V kozici pogrejemo mleko in med mešanjem zlivamo noter jajčno zmes. Zmes prelijemo v čisto kozico in ves čas mešano, da izgine pena. Pazimo, da ne zavre. Ohladimo.
Smetano stepemo in vmešamo sadje ter na koncu ohlajeno jajčno zmes.
Vse skupaj damo v model, po dveh urah pomešamo zmes, da se koščki sadja enakomerno razporedijo in zmrzujemo še vsaj 3 ure.

Preden serviramo pustimo model vsaj 20 min na sobni temperaturi, da se zmehča ali pa pustimo par minut v vroči vodi. Prevrnemo na večji krožnik in narežemo.



Paula Hiti

koliko jajc potrebujemo?



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev