Moja kuhinja:

Limonina pita



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščep soli
  • 12 dag sladkorja
  • 6 dag sladkorja v prahu
  • 3 beljaki
  • 12 dag moke
  • 1 pecilni
  • 1 limonin sladkor
  • malo limonine lupinice
  • sok 2 limon
  • 2 tubi kondenziranega mleka
  • malo kutinove marmelade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3985

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 921

Navodila za pripravo

Jajca penasto umešamo z limoninim sladkorjem in sladkorjem ter dodamo limonino lupinico in moko s pecilnim. Biskvit spečemo. Pečenega malo ohladimo na namažemo z marmelado.

Kondenzirano mleko iztisnemo in dodamo sveže iztisnjen limonin sok. Poskusimo in po želji dodamo limonin sok, odvisno kako kiselkast nadev želimo. Kremo namažemo po biskvitu z marmelado.

Beljake stepemo v čvrst sneg s ščepom soli. Dodamo sladkor v prahu in namažemo po vrhu kreme. Beljak lahko tudi nabrizgamo v kupčke, da lepše izgleda.

Pečemo na 150 stopinj, da beljak porjavi.

Pita je osvežilna, namesto biskvita pa lahko uporabimo krhko testo, za katerega recept najdemo pri 'Pita z ananasom'.

Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev