Limonina pita
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- ščep soli
- 12 dag sladkorja
- 6 dag sladkorja v prahu
- 3 beljaki
- 12 dag moke
- 1 pecilni
- 1 limonin sladkor
- malo limonine lupinice
- sok 2 limon
- 2 tubi kondenziranega mleka
- malo kutinove marmelade
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3985 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 921 |
Navodila za pripravo
Jajca penasto umešamo z limoninim sladkorjem in sladkorjem ter dodamo limonino lupinico in moko s pecilnim. Biskvit spečemo. Pečenega malo ohladimo na namažemo z marmelado.
Kondenzirano mleko iztisnemo in dodamo sveže iztisnjen limonin sok. Poskusimo in po želji dodamo limonin sok, odvisno kako kiselkast nadev želimo. Kremo namažemo po biskvitu z marmelado.
Beljake stepemo v čvrst sneg s ščepom soli. Dodamo sladkor v prahu in namažemo po vrhu kreme. Beljak lahko tudi nabrizgamo v kupčke, da lepše izgleda.
Pečemo na 150 stopinj, da beljak porjavi.
Pita je osvežilna, namesto biskvita pa lahko uporabimo krhko testo, za katerega recept najdemo pri 'Pita z ananasom'.
Dober tek!