Moja kuhinja:

Limonina pita z vanilijevim sladoledom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 250 g moke
  • 2 jedilna žlica sladkorja v prahu
  • 250 g masla
  • 350 g sladkorja
  • 4 kos sok štirih limon
  • 200 g vanilijevega sladoleda

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1750

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 518

Navodila za pripravo

Moko presejemo v skledo in dodamo na koščke narezano maslo (125g) in ga zgnetemo z moko, da nastane mešanica podobna drobtinam. Primešamo sladkor v prau (2 žlici), dodamo jajce (1 jajce) ter žlico mrzle vode in vse skupaj zmešamo v testo. Testo razvaljamo in obložimo model za pite. Testo pokrijemo z folijo ali pekipapirjem in nanj natresemo suh fižol. Takšno pečemo 10 minut.

Vmes pripravimo nadev. Za nadev zmešamo jajca (6 raztepenih jajc), sladkor in maslo (100g masla) v ponvici na šibki vorčini, dokler se sladkor ne stopi. Dodamo limonin sok in med segrevanjem mešamo, dokler se masa ne zgosti. Mešanico vlijemo v napol pečeno testeno lupino in pečemo še 20 minut, da se nadev strdi.

Ko se limonina pita ohladi (lahko jo postrežemo tudi mlačno), na servirni krožnik dodamo tudi kepico vanilijevega sladoleda, ki nevtralizira sladko-kiselkast okus pite.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev