Moja kuhinja:

Linški keksi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 vanilin sladkor
  • 1 pecilni
  • 20 dag masla ali margarine
  • 15 dag -lahko tudi manj sladkorja
  • 1 kozarec marmelade
  • 1 skodelica mletega sladkorja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2528

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 554

Navodila za pripravo

Vgneteš moko z vmešanim pecilnim praškom,in maslo. Dodaš sladkor, vanilijev sladkor in jajce, hitro zamesiš ter daš za cca pol ure v hladilnik.
Po želji lahko v testo vgneteš tudi kokosovo moko, zdrobljene orehe, lešnike. Količino pa določiš po želji.
Pripravljeno testo na tanko razvaljaj na pomokani površini in iz njega s pomočjo modelčkov izrežite kekse - polovica jih naj ima luknjice-co .

Kekse pečite v pečici ogreti na cca 180 stopinj, približno 12 min.
Pečene in ohlajene kekse brez luknjice premažite z (najbolje marelično) marmelado in pokrijte s keksom z luknjice-co.Nato jih potresite z mletim sladkorjem.
Najboljši so naslednji dan!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev