Linški keksi
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Greta Škrobar
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 vanilin sladkor
- 1 pecilni
- 20 dag masla ali margarine
- 15 dag -lahko tudi manj sladkorja
- 1 kozarec marmelade
- 1 skodelica mletega sladkorja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3506 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 905 |
Navodila za pripravo
Vgneteš moko z vmešanim pecilnim praškom,in maslo. Dodaš sladkor, vanilijev sladkor in jajce, hitro zamesiš ter daš za cca pol ure v hladilnik.
Po želji lahko v testo vgneteš tudi kokosovo moko, zdrobljene orehe, lešnike. Količino pa določiš po želji.
Pripravljeno testo na tanko razvaljaj na pomokani površini in iz njega s pomočjo modelčkov izrežite kekse - polovica jih naj ima luknjice-co .
Kekse pečite v pečici ogreti na cca 180 stopinj, približno 12 min.
Pečene in ohlajene kekse brez luknjice premažite z (najbolje marelično) marmelado in pokrijte s keksom z luknjice-co.Nato jih potresite z mletim sladkorjem.
Najboljši so naslednji dan!