Moja kuhinja:

Ljubezen v kozarcu



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: katerikoli

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 čajna žlica sladkorja
  • 1 čajna žlica masla
  • 50 g čokolade
  • = 2 kozarca
  • 1 jedilna žlica ekspreso kave
  • 1 jedilna žlica ruma
  • 1 rumenjak
  • 1 jedilna žlica maskarpone
  • 0,5 dcl sladke smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3500

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 491

Navodila za pripravo

V posodo damo maslo, kavo in čokolado, ter damo na soparo. Pustimo nekaj minut, da se čokolada razpusti in nato fajn zmešamo, da dobimo gladko zmes. Odstavimo.
V drugo posodo damo rum, sladkor in rumenjak, ter kuhamo nad soparo, da dobimo gladko zmes (kot puding). V to zmes dodamo maskarpone. Zmešamo in počasi dodajamo zmes s čokolade. Zmešamo v enakomerno zmes in pustimo, da se ohladi.
Stepemo trdo sladko smetano in jo počasi dodajamo ohlajeni zmesi. Mešamo ročno, da se nam ne sesiri.
Razdelimo v dva kozarca ali enega večjega in postavimo za par ur v hladilnik, da se okusi premešajo.

P.s: če jeste počasneje od vašega valentinčka je boljša varijanta dva kozarca, ker kreme hitro zmanjka :)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev