Moja kuhinja:

Ljubezenska strjenka z brusnicami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 jedilna žlica sladkorja
  • 10 g želatine
  • 1 jedilna žlica jedilnega škroba
  • 1 jedilna žlica masla
  • 2 dcl sladke smetane
  • 400 g borovnic
  • 2 dcl jugurta
  • 1 dcl jajčnega likerja
  • 2 jedilna žlica sladkorja v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2051

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 642

Navodila za pripravo

Želatino pripravimo po navodilih. Sladko smetano stepemo, dodamo navadni ali sadni jogurt, 2 žlici sladkorja in jajčni liker. Ko je vse premešano, dodamo pripravljeno želatino in jo vmešamo v zmes. Skodelice namažemo z maslom in jih potresemo z sladkorjem v prahu. V skodelico vlijemo kremo za strjenko do 2/3 posodic. Iz aluminijaste folije naredimo kroglice, ki naj bodo tako velike, da zapolnijo posodico polovično, oziroma da je okrog njih še 1 cm prostora do roba posodic. Kroglice namažemo z oljem in jih potisnemo v kremo, tako da bo ostala vdrtina, ko se bo krema strdila. Damo v hladilnik za 1 uro, da se krema strdi.
Ta čas vzamemo borovnice, jih zmešamo s preostankom sladkorja in jedilnim škrobom. Segrejemo in pustimo,da zavre. Odstavimo in ohladimo.
Iz strjenk poberemo aluminijaste kroglice in v vdolbine damo borovnice, in vse skupaj prevrnemo na krožnik. Če imamo namen postreči takoj, damo v sredino lahko vroče borovnice. Prelijemo z vročimi borovnicami, tako da borovnice ponovno segrejemo in jih po potrebi malo razredčimo z malo vode ali likerja. Dekoriramo lahko z jagodami prelitimi s čokolado.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev