Mačje tačke
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: IRIS RASPERGER
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 skodelica sladkorja v prahu
- 20 dag robid
- 3 jedilna žlica sladkorja
- 2,5 dag kvasa
- 45 dag moke
- 4 jedilna žlica mleka
- 20 dag margarine
- 10 g želatine v prahu
- 150 ml VODE
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3395 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 887 |
Navodila za pripravo
Testo
V toplo mleko damo kvas in eno žlico sladkorja. Pustimo par minut, da kvas vzkipi. V moko vmešamo margarino in kvas. Testo dobro pregnetemo, da se nam ne oprijema dlani, ga damo v vrečko in postavimo v mrzlo vodo za eno uro. Nato ga razvaljamo in z modelom izrezujemo kroge. Na vsak krog damo kuhan džem, jih prepognemo in z vilico stisnemo. Pečemo 20 minut na 190ºC.
Džem
Robide damo v vodo in kuhamo toliko časa, da postanejo zelo mehke, nato jih še malo z vilico in mešalcem zmešamo. Dodamo sladkor in dobro premešamo. Pustimo, da se ohladi in dodamo želatino v prahu.
Nasvet: namesto kuhanega džema lahko dodamo marmelado. Na koncu povaljamo po sladkorju.