Moja kuhinja:

Mafini z mlečno čokolado



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 7 dag sladkorja
  • 23 dag moke
  • 1 1/2 dcl mleka
  • ščepec soli
  • 1/2 dcl olja
  • 2/3 velike mlečne čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3216

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 587

Navodila za pripravo

Začnemo z stepanjem jajc in sladkorja ter vanilinega sladkorja. Stepamo jih z električnim mešalnikom toliko časa dokler masa ne postane svetlo rumene barve. Nato v posodici skupaj stresemo pecilni prašek in moko, in v en kozarec zlijemo mleko in olje. Vsebino posodice in kozarca izmenično počasi z kuhinjsko metlico vmešavamo v jajčno maso.
Medtem pripravimo pekač, ki ga lahko obložimo z papirnatimi košaricami, ali pa ne, toda v vsakem primeru priporočam da rahlo namažemo z margarino ali košarice ali pladenj sam.
V košarice nato nadevamo maso, ki naj napolni približno 2/3 košarice. Nato narezano čokolado in sicer jaz osebno kupim večjo verzijo mlečne čokolade in potem vsak košček razpolovim po polovici, da je daljši in tako ko ga potisnem v maso sega vse do dna košarice - s tem poskrbimo da bo čokolada ne samo na vrhu temveč povsod. Običajno dam 5 takih koščkev v maso ( kot je razvidno tudi iz fotografij ) in tako so mafini konkretno čokoladni - mmmm !
Nato pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20-25 minut. Ali je testo pečeno, preverimo tako da konico noža zapičimo v testo in če na rezilu ni sledi testa je testo pečeno.

Veselo sladkanje !





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev