Mafini z nutelo in bananami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Jurij Mlakar
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 kos banane
- 2 kos jajca
- 15 dag temne čokolade
- 3 jedilna žlica sladkorja
- 1 skodelica olja
- 2 skodelica mehke moke
- 2 dcl sladke smetane
- 1 čajna žlica pecilnega praška
- 2 jedilna žlica kakava v prahu
- 20 dag nutele
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 16742 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 699 |
Navodila za pripravo
Za 12 mafinov.
Pečico segrejemo na 180 C.
V skodelici zmešamo kakav v prahu z 2 jedilnimi žlicami olja in žlico sladkorja. Zmes mora biti gladka in srednje gosta. Penasto vmešamo jajci in sladkor. Vmešamo še olje in prej narejeno zmes kakava in olja. Moko in pecilni prašek presejemo v penasto zmes in enakomerno premešamo z metlico ali kovinsko žlico. Primešamo še na koščke narezane banane.
Modelčke za mafine namažemo z maslom, razen če uporabljamo silikonske. Napolnimo jih do polovice s testom, na sredino vsakega dodamo čajno žlico nutele in vse skupaj pokrijemo s preostalo biskvitno maso. Pečemo cca 20 min oziroma dokler zobotrebec, ki ga zabodemo v mafin ni čist. Pustimo, da se ohladijo.
V kozici segrejemo sladko smetano, dodamo temno čokolado in mešamo dokler se ne stopi. Odstavimo in pustimo, da se toliko ohladi, da je še rahlo tekoča.
Čokolado namažemo na mafine in pustimo, da se ohladijo do konca. Lahko jih okrasimo tudi z barvnimi mrvicami ali mandljevimi lističi.