Moja kuhinja:

Mafini z nutelo in bananami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 kos banane
  • 2 kos jajca
  • 15 dag temne čokolade
  • 3 jedilna žlica sladkorja
  • 1 skodelica olja
  • 2 skodelica mehke moke
  • 2 dcl sladke smetane
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • 2 jedilna žlica kakava v prahu
  • 20 dag nutele

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 15374

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 537

Navodila za pripravo

Za 12 mafinov.
Pečico segrejemo na 180 C.
V skodelici zmešamo kakav v prahu z 2 jedilnimi žlicami olja in žlico sladkorja. Zmes mora biti gladka in srednje gosta. Penasto vmešamo jajci in sladkor. Vmešamo še olje in prej narejeno zmes kakava in olja. Moko in pecilni prašek presejemo v penasto zmes in enakomerno premešamo z metlico ali kovinsko žlico. Primešamo še na koščke narezane banane.
Modelčke za mafine namažemo z maslom, razen če uporabljamo silikonske. Napolnimo jih do polovice s testom, na sredino vsakega dodamo čajno žlico nutele in vse skupaj pokrijemo s preostalo biskvitno maso. Pečemo cca 20 min oziroma dokler zobotrebec, ki ga zabodemo v mafin ni čist. Pustimo, da se ohladijo.
V kozici segrejemo sladko smetano, dodamo temno čokolado in mešamo dokler se ne stopi. Odstavimo in pustimo, da se toliko ohladi, da je še rahlo tekoča.
Čokolado namažemo na mafine in pustimo, da se ohladijo do konca. Lahko jih okrasimo tudi z barvnimi mrvicami ali mandljevimi lističi.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev