Moja kuhinja:

Makovi štruklji



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo mleka
  • 2 žlički ruma
  • malo sladkorja
  • malo soli
  • malo VODE
  • malo sladke smetane v tubi
  • 1 jajco
  • 2 žlički olja
  • 200 g moke
  • 2 kavni skodelici maka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2871

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 521

Navodila za pripravo

Iz jajce, moke, olja in soli ter malo vode ugnetemo gladko in prožno testo. Oblikujemo hlebček, ki ga po površini premažemo z oljem, pokrijemo s pogreto posodo in pustimo počivati 30 minut.

Nadev:

Zmleti mak prelijemo z vrelim mlekom, ga sladkamo, mu dodamo sladko smetano in malo ruma.

Testo razvaljamo na pomokani delovni površini, ga tanko razvlečemo in premažemo z nadevom. Debelejše robove odrežemo. Pomazano testo s sarveto tesno zavijemo v štrukelj. Povežemo ga z vrvico, da se med kuhanjem ne odvije. Štrukelj kuhamo glede na debelino od 30 - 45 minut. Nato ga položimo na desko, ki jo malo nagnemo, da voda odteče. Štrukelj pustimo stati 5 minut. Nato ga odvijemo, narežemo na prst debele rezine, naložimo na servirni krožnik in po želji zabelimo s praženimi drobtinami in posujemo s sladkorjem v prahu.

Pa dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev