Moja kuhinja:

Malinov crême brulée



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 60 g rjavega sladkorja
  • 600 ml sladke smetane
  • 4 rumenjaki
  • 1 vanili sladkor
  • 2 čajna žlica vanilijevega ekstrakta ali malo sveže vanilije
  • 1/2 skodelica malin

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2214

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 637

Navodila za pripravo

Lončene skodelice ali neprogorne posodice namažemo z maslom.

V večji skledi penasto umešano rumenjake z sladkorjem in vanilijo. Smetano segrejemo skoraj do vrelišča. Počasi jo dodajamo jajčni masi (res pazljivo, da slučajno jajce slučajno ne zakrkne).
Maline zmiksamo in vmešamo v maso.

Skodelice položimo za globji pekač in jih napolnimo z maso. V pekač pa nalijemo še mrzlo vodo (do tam, kjer je polovica mase v skodelici).

Pečemo na 160 stopinj 25 min, vendar ko izklopimo pečico, pustimo v njej še 45 minut. Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi.
Po posodicah po celotni površini potresemo rjavi sladkor in damo pod žar v pečico za par minut, da se sladkor karamelizira. Če imate kuhinjski plin (obstaja prav tak za creme brulee), pa naredimo karamelo z tem.

Crême brulée mora stati vsaj dve uri na hladnem mestu.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev