Moja kuhinja:

Malinov crême brulée



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 60 g rjavega sladkorja
  • 600 ml sladke smetane
  • 4 rumenjaki
  • 1 vanili sladkor
  • 2 čajna žlica vanilijevega ekstrakta ali malo sveže vanilije
  • 1/2 skodelica malin

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2089

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 581

Navodila za pripravo

Lončene skodelice ali neprogorne posodice namažemo z maslom.

V večji skledi penasto umešano rumenjake z sladkorjem in vanilijo. Smetano segrejemo skoraj do vrelišča. Počasi jo dodajamo jajčni masi (res pazljivo, da slučajno jajce slučajno ne zakrkne).
Maline zmiksamo in vmešamo v maso.

Skodelice položimo za globji pekač in jih napolnimo z maso. V pekač pa nalijemo še mrzlo vodo (do tam, kjer je polovica mase v skodelici).

Pečemo na 160 stopinj 25 min, vendar ko izklopimo pečico, pustimo v njej še 45 minut. Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi.
Po posodicah po celotni površini potresemo rjavi sladkor in damo pod žar v pečico za par minut, da se sladkor karamelizira. Če imate kuhinjski plin (obstaja prav tak za creme brulee), pa naredimo karamelo z tem.

Crême brulée mora stati vsaj dve uri na hladnem mestu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev