Malo pisano
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tatjana Škulj
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: katerikoli
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 20 dag sladkorja
- 6 kos jajc
- 20 dag moke
- 1 jedilna žlica kakava
- 1/2 kos pecilnega praška
- 6 jedilna žlica poljubne kreme
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2494 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 810 |
Navodila za pripravo
Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, počasi mu dodajamo sladkor in rumenjake( eden po eden).Dodamo še moko s pecilnim praškom.Pol testa odvzamemo in mu primešamo kakav.V pekač izmenoma z žlico (ali manjšo zajemalko) polivamo testo-trak svetlega, trak temnega- in tako do konca, da porabimo vse testo.Rolado pečemo pribl.13 minut pri temperaturi 180°C.Še toplo rolado zvijemo, ko se ohladi jo namažemo s poljubno kremo( na sliki z nutelo).