Moja kuhinja:

Mandljevo čokoladna ledena torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 čajna žlica vanilijeve arome
  • 500 ml sladke smetane
  • 3 jedilna žlica mleka
  • 350 g jedilne čokolade
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 5 beljakov
  • 200 g mandljeve moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3056

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 485

Navodila za pripravo

Beljake skupaj z sladkorjem stepemo v trd sneg. Narahlo vmešamo mandljevo moko in damo maso v tortni model. Na 180 stopinj jo pečemo 20 min in jo ohladimo. Vmes v vodni kopeli stopimo čokolado in dodamo 3 žličke mleka in aromo vanilije. Čokoladno maso ohladimo za 15 minut. Medtem stepemo smetano, potem pa ji počasi primešamo stopljeno čokolado. Maso premažemo čez pečen mandljevo maso in damo v zamrzovalnik. Preden narežemo torto jo pustimo 20 min na sobni temperaturi.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev