Moja kuhinja:

Manj sladka jabolčna pita



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 250 g polnozrnate pirine moke
  • 1 ščepec soli
  • 150 g masla
  • 2 jajci
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 ščepec pecilnega praška
  • 2 jedilni žlici medu
  • 2 rumenjaka
  • 4 večja jabolka
  • 3 rumenjake
  • 80 g mletih orehov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1856

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 554

Navodila za pripravo

Moko, maslo, pecilni prašek, sol, med in dva rumenjaka ugnetemo v testo še z dve žlicama vode. Pustimo stati v hladilniku vsak 30 minut.
Eno tretjino testa damo na stran, ostalo pa razvaljamo in položimo v namaščen okrogel pekač za pite z robom. Dam nazaj v hladilnik za 20 minut.
Pečico segrejemo na 180°C. Med tem narežemo jabolka na približno pol cm debele rezine in jih pokapamo z limoninim sokom.
Testo damo v pečico za 10 minut. Stepemo smetano z jajci in rumenjaki ter vmešamo orehe. Na testo položimo jabolka in zalijemo s smetanovo maso. Po vrhu položimo trakce iz preostanka testa, ki smo ga razvaljali in narezali. Trakce premažemo z malo rumenjaka.
Pečemo še približno 20 minut.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev