Moja kuhinja:

Marelični kolač z mandeljni in smetano



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 10 zvrhanih žlic moke
  • 9 žlic sladkorja
  • 12 žlic mleka
  • 100 g masla
  • 60 ga mandeljev v lističih
  • 12-15 polovičk marelic iz kompota
  • 250 ml sladke smetane za stepanje + 4 žlice sladkorja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2044

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 570

Navodila za pripravo

Pečico priklopimo na 180 stopinj. Nato začnemo z ločevanjem beljakov od rumenjakov. V skledo z rumenjaki dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter z električnim mešalnikom stepamo 10 minut, da zmes naraste in postane svetlo rumene barve. Nato z električnim mešalnikom iz beljakov naredimo sneg. V skledo z rumenjaki presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo mleko in stopljeno maslo. ( maslo stopimo na najmanjši temperaturi - 2/9 ), nato vse skupaj z metlico nežno premešamo. Dodamo sneg in ga vmešamo v ostalo zmes, ter na koncu dodamo še mandelje in tudi te nežno vmešamo. Vse skupaj zlijemo v dobro pomaščen pekač z maslom. Iz konzerve precedimo marelice in vsako polovičko posebej obrišemo s papirnato brisačko ter jih nato položimo čez surov kolač. Pekač položimo v segreto pečico za 20-25 minut. Z zobotrebcem preverimo če je kolač pečen, in sicer če na zapičenem zobotrebcu v kolač ne ostane nobenih sledi je le-ta pečen.
Pečen kolač nato ohladimo. Ohlajenega razrežemo in poleg kolača dodamo stepeno sladko smetano, ter jo potresemo z mandeljevimi lističi. Zraven postrežemo odcejen sok iz konzerve, ki mu dodamo 2-3 dcl vode.

Veselo sladkanje!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev