Marmelada od timijana, mete in ribeza




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: ivana stipic lah
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Sestavine
- 100 g timijan
- 250 g meta
- 500 g rjavi sladkor
- 1 kos limona
- 500 ml voda
- 800 g rdeci ribez
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2640 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 671 |
Navodila za pripravo
Polozite timijan in meto v doboko skledo. Pospite slatkorjem in z vodo. Kuhajte 20 - 25 minut in precedite. V sirup dodajte zmiksan ribez, rumeno in belo skorjico limone ter kuhajte na najmanjsem ognju dokler ne dobite gosto smes (kot testo za palacinke). po navadi je treba kar nekaj casa, okrog 3 ure. Marmelado potem ulijete u zagrete steklenice ki ih takoj zaprete. Za hitrejso pripravo lahko uporabite Zelin ili dzemfix, toda jaz ga po navadi neuporabljam.
Chefov nasvet:
Najraje ga jemo z rzenim kruhom ali sa angleskim scones.