Moja kuhinja:

Marmeladni žepki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pecilni prašek
  • 4 jajca
  • 2 žlici ruma
  • 10 žlic sladkorja
  • 2 vanili sladkorja
  • 500 g moke
  • 250 g margarine
  • malo marmelade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6272

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 701

Navodila za pripravo

Iz sestavin zamesimo čvrsto testo. Razvaljamo ga na debelino pol centimetra. Z modelom za krofe ali obodom kozarca narežemo iz testa kroge. Na sredino vsakega kroga damo pol žličke marmelade, testo prepognemo in z vilico stisnemo rob. Žepke pečemo v pečici pri 180 stopinjah, da dobijo lepo zlato - rumeno barvo. Po želji pečene povaljamo v mletem vanilijevem sladkorju.

* Moj najsterejši sin je zelo izbirčen pri hrani, tudi torte za rojstni dan navadno ne je. Ampak tele žepke, brez marmelade samo zanj, je takoj pojedel.. Resnično so tako prhki in krasni, da jih kar prehitro zmanjka.
Pa slasten dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev