Moja kuhinja:

Marmeladni žepki iz listnatega testa



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 20

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g listnatega testa
  • malo marmelade za polnjenje
  • malo moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 11006

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 598

Navodila za pripravo

Iz pripravljenega listnatega testa, ki ga razvaljamo in pomokamo, z modelčki ali s kozarcem oblikujemo krogce.
Krogce napolnemo z marmelado, vendar naj je ne bo preveč.
Krogce prepognemo in jih dobro zapremo, pomagamo si z vilicami.

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj nadevamo žepke.
Pečemo jih na 200 stopinj celzija le nekaj minut, toliko, da se zlatorjavo zapečejo.

Nadevamo jih na krožnike in še vroče postrežemo, saj so topli najslajši.

Kadar dobite obiske, ki se nisi prej napovedali, je tale sladica hitra rešitev, ki nas bo rešila zadrege.

Po želji žepke posujemo s sladkorjem v prahu, okusni so tudi brez posipa.

Naj vam teknejo!

listnato testo , marmelada




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev