Moja kuhinja:

Marmorni kolač (šarkelj)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 30 dag moke
  • 18 dag sladkorja
  • 12 dag margarine
  • 2 dcl mleka
  • 2 jedilna žlica kakava
  • 2 jedilna žlica ruma

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8196

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 686

Navodila za pripravo

V posodo damo margarino, rumenjake in 2/3 sladkorja, ter jih penasto umešamo. Masi dodamo mleko in rum, ter polovico moke pomešane s pecilnim praškom. Iz beljakov in preostanka sladkorja stepemo trd sneg in dodamo ostali masi. V maso dodamo tudi preostalo moko. Testo razdelimo na dva dela in v en del damo kakav. Model namastimo in testo dajamo v model izmenično belega in črnega. Testo v modelu damo v ogreto pečico na 180 stopinj celzija in pečemo 30-40 minut. Ali je pečeno preverimo z zobotrebcem, saj če na njem ko prebodemo testo ostane testo še ni peče, če pa je čist je testo že pečeno. Pečen šarkelj stresemo iz modela, ga posujemo s sladkorjem in ohlajenega narežemo.

Recept se nahaja tudi v knjigi 100 receptov sestre Nikoline, 1. knjiga str. 98. Sama sem recept malo prilaodila.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev