Moja kuhinja:

**MEDENA TORTA**



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jajca
  • 10 dag sladkorja
  • 3 dag masla
  • 4 dcl mleka
  • 20 dag margarine
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 5 dag kokosove masti
  • 10 dag temne čokolade
  • 15 dag rjavega sladkorja
  • 2 jedilna žlica medu
  • * GLAZURA*
  • 2 jedilna žlica grenkega kakava
  • 1 skodelica sode bikarbone
  • 2 jedilna žlica pšeničnega zdroba
  • * BELA KREMA*
  • * TEMNA KREMA*
  • * TESTO*
  • ..... 3 velike žlice mleka pri testu.....

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2879

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 659

Navodila za pripravo

Maščobo, sladkor, mleko in med kuhamo tri minute. S tem poparimo moko, ki smo ji primešali sodo bikarbono. Še topli masi dodamo celi jajci, Dobro pregnetemo, da dobimo gladko maso. Razrežemo na štiri dele in vsakega posebaj razvaljamo na pravokotnik, kot tudi vsakega posebaj spečemo. Eden se peče približno 7-8 minut oziroma, da dobimo zlatorjavo barvo.
Za temno kremo vse sestavine skupaj skuhamo v gosto maso. Med kuhanjem ves čas mešamo, da ne nastanejo grudice, kuhamo pa približno 10 minut. Med ohlajanjem večkrat premešamo.
Za svetlo maso penasto zmešamo sladkor in margarino. Primešamo k ohlajeni masi. Tri pečene plošče namažemo s kremo in polagamo eno na drugo.
Za lepši videz robove odrežemo in jo oblijemo s čokolado.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev