Moja kuhinja:

Medeni srčki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 250 g sladkorja
  • 100 g masla ali margarine
  • 450 g medu
  • 2 jajci
  • 1 kg bele moke
  • 2 zavitka pecilnega praška
  • - limonina in pomarančna lupinica
  • - mlet ingver
  • - mlet cimet
  • - mleti klinčki
  • - marmelada po okusu
  • - maščobni čokoladni obliv

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3127

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 568

Navodila za pripravo

Med, maslo in sladkor segrejemo, zmešamo v kremasto maso in nekoliko ohladimo. Mlačni masi primešamo limonino in pomarančno lupinico, ingver, klinčke, cimet, jajci, pecilni prašek in moko. Zgnetemo v gladko testo, ga pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati eno uro. Nato ga razvaljamo 4mm debelo, izrežemo srčke in pečemo sedem minut pri 170 stopinj celzija, da so srčki svetlo zapečeni. Po sva ohlajena srčka zlepimo z marmelado, jih do polovice pomočimo v stopljeno čokolado, dobro odcedimo in položimo na peki papir, da se čokolada strdi. Srčke shranimo v zaprte posode.
Recept je iz knjige MED avtorja Andreja Goljata.

Jaz sem delala polovično maso in vzela sem samo limonino lupinico. Namesto marmelade pa sem nekaj jih zlepila z Nutelo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev