Moja kuhinja:

Medenjaki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: katerikoli

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jajci
  • 500 g moke
  • 2 jedilna žlica limoninega soka
  • 180 g medu
  • 130 g sladkorja v prahu
  • 150 g margarine
  • 1/2 čajna žlica cimeta
  • 1 ščepec naribanega ingverja
  • 2 jedilna žlica mletega sladkorja - za glazuro
  • 1 beljak

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1859

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 514

Navodila za pripravo

Moko zmešamo s pecilnim praškom in dodamo jajci, cimet, med, stopljeno margarino, sladkor v prahu, ingver ter umesimo gladko testo, ki naj počiva nekaj ur. Testo razvaljamo, izrežemo medenjake, premažemo z beljakom in jih pečemo 10 minut na 170 stopinj C. Na ohlajene medenjake narišemo vzorčke s sladkorno glazuro (limonin sok in sladkor v prahu).





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev