Moja kuhinja:

Medenjaki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 beljak
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 30 dag zmehčanega masla
  • 2 jajci
  • 15 dag prekuhanega in ohlajenega medu
  • žlička sode
  • cimet, klinčki, muškatni orešček (začimbna mešanica za medenjake)
  • 7 dag sladkorja v prahu (glazura)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2194

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 694

Navodila za pripravo

V skledo z moko (moka, soda in začimbe) damo med, maslo, sladkor in jajci. Zamesimo testo in ga pustimo, da počiva vsaj pol ure. Oblikujemo kroglice in jih pečemo pri 180 stopinjah.

Za glazuro stepeno beljak in ga zmešamo s sladkorjem v prahu (nad paro). Z uporabo čopiča še tople medenjake namažemo z glazuro in pustimo na pladnju, da se posuši.

Medenjaki postanejo mehki in so zelo okusni.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev