Moja kuhinja:

Medenjaki za otroke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 400 g moke
  • 1 g jajca
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici sladkorja
  • 5 žličk kakava
  • malo limonine lupinice
  • 1 čajna žlička cimeta in mletih klinčkov
  • malo bele glazure za okras
  • 100 g masla

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3531

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 489

Navodila za pripravo

Vse sestavine stresemo v skledo, dobro premešamo in oblikujemo v kepo. Testo pokrijemo s prtom in na sobni temperaturi pustimo počivati 30 minut.

Potem testo razvaljamo in ga z modelčki poljubno oblikujemo.
Pekač namažemo s peki papirjem in pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj celzija 10 minut.

Ohlajene piškote okrasimo z belo sladkorno glazuro in jih ponudimo.

Sama sem jih spekla za rojstni dan mojega sinka, ki ga je imel včeraj. Dala sem jih v škatlo, ker jih je danes nesel v šolo.
In zjutraj so bili še bolj slastni...

Mm, že diši po praznikih, po miklavžu in... sreča v otroških očeh je takrat največja!

Pričarajte jo tudi vi svojim otrokom!

medenjaki


Anita Šemole

Bela sladkorna glazura? kje to kupiš?

Tina Jan

Obstajajo razne bele glazure od Dr.Oetkerja ( limonina, sladkorna itd ). Imajo jih po vseh Interšparih, kot ostale barve in prelive za peko piškotov;

Anita Šemole

Hvala Tina:).verjetno bi bilo ok tudi, če bi dala sladkor v prahu in limonin sok ali pa vodo...seveda v mali količini...

Tina Jan

Seveda. Limona da sploh lepo aromo, tako, da super!



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev