Moja kuhinja:

Mehki medenjaki


Mehki medenjaki
Mehki medenjaki
Mehki medenjaki
Mehki medenjaki

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 kg polnozrnate moke
  • 1/2 kg navadne moke
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 250 g medu
  • 250 g masla
  • 6 jajc
  • 2 vrečki začimb za medenjake (kardamom, klinčki, cimet, muškatni orešček, ingver, kandirana pomarančna lupinica)
  • 1 dag testne količine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3917

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 615

Navodila za pripravo

Penasto vmešamo rumenjake, sladkor in omehčano maslo. Dolijemo med in na vse skupaj postopoma sejemo moko s pecilnim praškom in začimbami. Beljake stepemo v trd sneg in ga rahlo vmešamo v lepljivo maso. Pustimo na hladnem počivat pol urce.

Oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač, pri tem jih rahlo sploščimo z roko. Pri tem opravilu otroci nadvse uživajo. Mama pa malo manj, ker je potem polno lepljive svinjarije po celi kuhinji.

Bodoče medenjake tik pred pečenjem premažemo s sladkornim premazom. Sladkorni premaz naredimo iz enega beljaka, nekaj žlic sladkorja v prahu in sokom pol limone.

Pečemo deset do petnajst minutk pri 180 stopinjah.

Posebnost teh medenjakov je, da so mehki in jih ni potrebno tedne mediti v kovinski škatli, lahko se pojedo takoj.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev