Moja kuhinja:

MEHKI MEDENJAKI


MEHKI MEDENJAKI
MEHKI MEDENJAKI
MEHKI MEDENJAKI
MEHKI MEDENJAKI

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 3 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



TESTO

  • 250 g moke
  • 75 g masla
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 75 g medu
  • 1 g jajce
  • 10 g začimb za medenjake
  • 5 g cimeta

BELJAKOV LED

  • 1 kos beljakov
  • 80 g sladkorja v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9420

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 673

Testo

Med segrejemo, da postane tekoč , ter ga ohladimo. Vse sestavine zmešamo v testo. To razvaljamo in izrezujemo oblike z modelčkom ali pa delamo samo majhne krogljice. Pečemo pri 170 stopinjah 10 minut.

Beljakov led

Beljak in sladkor v prahu zmešamo skupaj ( od količine sladkorja je odvisna od velikosti beljaka) Medenjake okrasimo po želji. Lahko pa jih samo potresemo s sladkorjem v prahu.

medenjaki


Katarina Sikošek

gdaj dam gor beljakov led...a se mora pečt ali na hladne medenjake

Vilma Gričar

plus pol kavne žličke sode bikarbone, da so mehki!

Karmen Mlinar

Super in enostaven recept, moram poskusiti. Hvala Ajda.



PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev